عرقیات گیاهی

عرقیات گیاهی  ؛

تقسیم بندی عرقیات گیاهی دارویی

( آبهای مقطر دارویی ):

الف : آبهای مقطر طبیعی :

عرقیات گیاهی که از بافتهای مخصوص گیاه در دستگاه تقطیر با آب خالص و کافی مجاور و حرارت می دهند.

بخارات حاصله در لوله سرکننده بصورت قطرات آب در می آید که حاوی اسانس یا مواد فرار گیاه می باشدو سپس در ظروف تمیز جمع آوری می شود.

ب : آبهای مقطر مصنوعی :

آب چند علت تهیه مصنوعی آبهای مقطر دارویی مورد استفاده است.

– عدم امکان دسترسی آبهای مقطر دارویی در همه مواقع و همه جا.

– نگهداری این داروها آسان نیست و اغلب پس از مدت کوتاهی بوسیله میکروبها فاسد می شوند.

این علل باعث شد که داروسازان به تهیه مصنوعی این آبها اقدام کرده با مخلوط نمودن اسانس با آب مقطر ، آنها را تهیه کردند.

فساد عرقیات دارویی

هیدرولاها ( عرقیات ) ، از داروهایی هستند که قابل فسادند و به مرور زمان در اثر عوامل فیزیکی و شیمیایی و موجودات میکروسکوپی فاسد می شوند.

اینک به ذکر هر دو عامل می پردازیم :

الف : عوامل فیزیکی شیمیائی :

گرما ، نور و اشعه خورشید و هوا ، هم چنین جنس ظروف ، از جمله عواملی هستند.

که می توانند به مقادیر قابل ملاحظه ای در ترکیب آبهای معطر تغییراتی ایجاد کنند.

عوامل بیولوژیکی :

میکربهایی که در آب حضور دارند به مقدار زیادی سبب فساد در آبهای مقطر می شوند .

انواع باکتریهایی که در آب های مقطر ایجاد فساد می کنند .

شامل کوکوس ها ، باسیل ها ، ویبرویون ها ، و یا اسپیرال ها می باشند.

کوکوس ها رنگی یا فاقد رنگ می باشند

مانند میکروکوکوس لوته اوس که در آب مقطر بهار نارنج و هم چنین میکروکوکوس اوران تیاکوس که در آب نعناع ممکن است یافت شوند.

در بین باسیل ها ، باسیل سوبتیلیس ، باسیل سیانه اوس ، و باسیل فلواورسنس در آب زیر فون دیده شده اند.

عرقیات گیاهی در شرایطی که بخوبی نگهداری شوند تا دو سال قابلیت نگهداری و حفظ خواص را دارند.

atarigol

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *