روش طعم دار کردن گوشت قرمز و مرغ و جوجه

طعم دار کردن گوشت و انواع آن :

مرینیت چیست ؟

طعمهای انواع غذاها با بکارگیری از روش های مرینیت به معنی طعم دار کردن گوشت ( مرغ ، ماهی ، استیک و گوشت قرمز ) با استفاده از ادویه جات و دیگر مواد می باشد.مرینیت غذاها برای طعم دادن به انواع گوشت و استیک و رفع بوی زُهم گوشت بکار می رود.

درصورتی که تکنیک های استفاده از ادویه جات را نمی دانید پیشنهاد می کنیم حتما با دنیای رنگارنگ این مواد پرخاصیت و سودمند آشنا شوید. در غیر اینصورت احتمالا هیچوقت دستپختی بامزه و با عطر و دلپذیر نخواهید داست.

خوب می دانید که بهترین راهکار برای تهیه یک غذای خوشمزه بکارگیری انواع روش های درست آشپزی و تکنیک ها و ریزه کاری های آن است. اما چیزی که ما را سردرگم می کند این است که  چگونه انواع گوشت ها را مرینیت کنیم و از طعم دلپذیر آن لذت ببریم. اگر از سرآشپزهای کاربلد بپرسید راز مرینیت خوب چیست حتما اولین عنصری که به شما خواهند گفت زمان و استفاده صحیح و به اندازه از ادویه جات ترکیبی در گوشت است.

همه ما از روش ساده ترکیب نمک و آبلیمو در مرغ آگاه هستیم و کم و بیش آن را تجربه کرده ایم. اما این روش یکی از ساده ترین راه‌ها است که در نهایت منجر به تهیه گوشت بی مزه و بی طعم خواهد شد.

اکنون قصد داریم انواع روش های طعم دار کردن گوشت ها را در اینجا مرور کنیم و چند روش کاربردی و ساده را بگوییم. تا شما هم بتوانید یک آشپز ماهر و با اعتماد بنفس باشید.

در ادامه به شما می گوییم که چگونه در منزل یک کباب یا استیک خوشمزه درست کنید و با این کار تحسین دیگران را برانگیزید.

مرینیت کردن گوشت

راز موفقیت رستوران ها :

حتما تا کنون نام مک دونالد را شنیده اید.

شعبه های مک دونالد در سراسر جهان پخش شده اند و غذاهای آنها از نظر طعم بی نظیر است.می دانیم که این رستوران های زنجیره ای فقط در ایران شعبه ندارند و مردم اکثر کشورها را با طعم غذاهاشون متحیر کرده اند.

اما راز موفقیت رستوران هایی مانند مک دونالد چیست ؟

شاید برایتان جالب باشد که بدانید راز موفقیت این برندها در چیست .

اکثر ما از آن غافل هستیم و این موضوع چیزی نیست جز  اینکه اکثر رستوران های معروف رازی دارند که بشدت از آن محافظت می کنند چرا که موفقیتشان در گرو این راز است.

 همان روش و استفاده از موادی هست که در طعم دادن به غذاها دارند و رستوران و کسب و کار آنها را منحصربفرد می کند.

استفاده از روش مزه دار کردن غذاها هر چندکار ساده ای بنظر می رسد اما نیاز به تجربه و  سعی خطای بسیار دارد چرا که اگر شما از  این روش ها اطلاعی نداشته باشید حتما نتیجه کار باب دلتان نخواهد شد.

  •  طعم انواع ادویه ها
  • زمان استراحت گوشت
  • مواد استفاده شده
  • سس و روش تهیه آن همه اینها در پخت غذا دارای اهمیت است.

 

طعم دار کردن مرغ

نوع گوشت در طعم دار کردن آن و زمان پخت :

می

می بایست دقت کنید که هر گوشت نوع خاصی از مرینیت دارد که باید حتما رعایت شود. چرا که بافت گوشت ها با هم متفاوت هستند.

مثلا هیچ وقت برای گوشت کبابی و مرغ از مواد اسیدی و لیمو ترش زیاد استفاده نکنید. چرا که اینکار باعث بی مزه شدن و خشک شدن گوشت می شود.

ضمنا در مرینیت کردن گوشت بدلیل وجود مواد اسیدی مثل سرکه و آبلیمو مدت زمان پخت گوشت را کاهش می دهد و بافت آن را لطیف تر و نرم تر می کند.

چطور گوشت گوسفند را مرینیت کنیم ؟

اگر میخواهید گوشت گوسفندی را کباب و مزه دار کنید از روش های زیر می توانید استفاده کنید.

قبل از هر کاری باید با چنگال گوشت را سوراخ کنید تا مواد به داخل آن نفوذ کنند.

  • کیوی رنده شده
  • سس مایونز
  • نمک
  • ادویه جات ترکیبی
  • سرکه انگور
  • فلفل سیاه
  • زردچوبه
  • زعفران
  • چند عدد برگ بو

این ترکیب باید مدت ۲۴ ساعت استراحت داده شود و بهتر است برای حفظ بافت گوشت سرکه را در دو ساعت آخر اضافه کنید.

چطور گوشت گوساله را مزه دار کنیم ؟

خب از نظر طبع گوشت گوساله سرد است و گوشت گوسفند گرم است.

بافت این دو گوشت با هم متفاوت است.

گوشت گوساله بافتی سخت‌تر دارد.پس باید موادی با نفوذپذیری بیشتر را ترکیب کنیم.

میزان نفوذ مواد در گوشت حداکثر ۵ میلیمتر است که باید حتما از قبل گوشت را با خلال دندان یا چنگال سوراخ نمایید تا مواد قابل نفوذ باشند.

مواد لازم برای طعم دار کردن گوشت گوساله :

  1. نمک
  2. فلفل سیاه
  3. زردچوبه
  4. دارچین
  5. رزماری
  6. پودر سیر

رزماری را در گوست های سخت و سفت حتما استفاده کنید چراکه علاوه بر طعم دهي عالی باعث دفع و ضد عفونی کننده از مواد مضر می گردد.

مدت 12 ساعت در ترکیب فوق بخواباید و سپس گوشت را داخل فر قرار دهید.

چطور مرغ و جوجه را طعم دار کنیم ؟

برای تهیه مرغ و جوجه که بافتی به مراتب لطیف تر از گوشت قرمز دارد می توانیم از انواع روش های مختلف استفاده کنیم.

در نقاط مختلف دنیا مرغ را با روش های مختلف طبخ می کنند.

استفاده از سس در این گوشت باید انجام گیرد.

حال هر نوع سسی که باب مزاج شما هست می توانید تهیه کنید.

در اینجا ما طرز استفاده سس خردل در تهیه مرغ  را توضیح می دهیم.

مواد لازم برای تهیه جوجه و مرغ :

  • سرکه انگور
  • پودر خردل
  • روغن زیتون
  • پودر تخم گشنیز
  • فلفل سیاه
  • ماست
  • شکر
  • پونه
  • آویشن
  • زعفران
  • پودر سیر

تمامی ادویه جات ترکیبی فوق را تهیه کنید و گوشت مرغ را به مدت ۱۲ ساعت در این ترکیب بخوابانید.

طرز طعم دار کردن ماهی :

ارزش غذایی ماهی و انواع غذاهای دریایی بر کسی پوشیده نیست. متاسفانه بنا به دلایلی این خوراکی پرخاصیت از برنامه غذایی اکثر ما ایرانیان حذف شده است. سلامت قلب و جنین و پوست و … در گرو استفاده از غذاهایی است که سرشار از اُمگا۳ باشند.

غذاهای دریایی و ماهی نسبت به دیگر انواع گوشت ها از ارزش غذایی بالاتری برخوردار است.اما بدلیل شرایط پرورش در آب دارای بوی نامطبوع و زُهم بیشتری است. از طرفی اگر طعم ماهی و بوی زهم آن گرفته نشود بتدریج باعث استقبال کمتر خانواده از این خوراکی مفید می شود که این موضوع باعث حذف آن از برنامه غذایی اکثر ما ایرانیان شده است. لذا چنانچه شما بتوانید   از روش های قوی تری برای طعم دار کردن انواع ماهی و غذاهای دریایی استفاده کنید حتما اشتیاق خانواده خود را نسبت به آن افزایش می دهید.

سعی میکنیم طرز تهیه و طعم دار کردن ماهی را به بهترین روش به شما انتقال دهیم.

طعم دار کردن ماهی

مواد لازم برای مرینیت کردن ماهی :

ترکیب زیر برای تهیه ۵۰۰ گرم ماهی مناسب است.

  1. پودر سیر یک ق.غ
  2. پودر گشنیز دو ق.غ
  3. برگ بو درشت شش الی هشت برگ خشک
  4. زردچوبه دو ق.غ
  5. فلفل سیاه نصف ق.غ
  6. زنجبیل نصف ق.غ
  7. دارچین یک ق.غ
  8. رزماری دو ق.غ
  9. سرکه یا ابلیمو به نصف استکان
  10. زعفران نصف استکان دم کرده

ادویه های فوق را با هم ترکیب کنید و به مدت حداقل ۸ ساعت ماهی را در آن بخوابانید. میزان مواد فوق بستگی به مزاج شما دارد. و اینکه اگر هر طعم را بیشتر خانواده تان می پسندد آن ادویه را غالب کنید و بیشتر استفاده کنید بطور مثال بعضی از افراد طعم تندی را بیشتر می پسندند که باید فلفل سیاه غالب باشد و یا طعم زنجبیل و دیگر ادویه جات را می توانید بیشتر استفاده کنید.یادتان باشد بدلیل بوی زهم این گوشت و برای رفع زهم ماهی از برگ بو درشت در هنگام پخت استفاده کنید و در انتها این برگ ها را از داخل ظرف بردارید و دور بیاندازید.

ادویه مرغ و ماهی

ترکیبات  ادویه های فوق در فروشگاه عطاری گل یاس موجود می باشد و جهت ثبت سفارش می توانید در قسمت توضیحات سفارش موارد مدنظر را مطرح نمایید.

مقدار و زمان طعم دار کردن :

مقدار گوشتی که استفاده می کنید باید با مواد و ادویه جات همخوانی داشته باشد. و از طرفی بافت انواع گوشت در تهیه مواد بسیار حائز اهمیت است.

موضوع قابل ذکر اینکه آبلیمو و سرکه علاوه بر طعم دادن به گوشت بدلیل نفوذپذیری که دارند مواد را راحت تر جذب گوشت می کنند .

پس حتما اگر بافت گوشت لطیف تر است باید از سرکه و آبلیموی کمتری استفاده شود تا گوشت ترکیب اصلی خود را از دست ندهد و متلاشی نشود. اما زمان مرینیت شدن حداکثر ۲۴ ساعت است.

آشپزی

ادویه تندوری مخصوص مرینیت کردن انواع گوشت :

ما در فروشگاه عطاری گل یاس پیروزی تهران ترکیب ادویه جات با حداقل ۳۰ قلم از انواع ادویه جات را بنا به تجربه ی که داریم ارائه نموده ایم.  که یکی از محصولات با کیفیت و ارگانیک است . همچنین نوع دیگر آن ادویه تندوری با ترکیب انواع ادویه جات مناسب طعم دار کردن گوشت است.

atarigol

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *